szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egymilliárd forintot szánna a kormány arra, hogy megvegye a Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetségének (MTESZ) székházát.

Egymilliárd forintot csoportosít át a kormány arra, hogy megszerezze a tulajdonjogát a budapesti Kossuth Lajos téren lévő Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége (MTESZ) székházépületének. A kabinet azt tervezi, hogy bővíti a Steindl-programot, és helyreállítja a MTESZ-székház homlokzatát, továbbá visszaállítja a közigazgatási tárca épületének korhű tetőzetét. A következő két évben 20 milliárd forintot szánnak a projektre.

A kabinet a Magyar Közlöny keddi számában tudatta azt a szándékát, hogy bővítené a fővárosi Kossuth tér újjáépítését, mélygarázs és látogatóközpont létrehozását célzó Steindl Imre-programot, mégpedig a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) központi épülete korhű tetőzetének visszaállításával és a MTESZ-székház homlokzatának helyreállításával. Mindezt a tér rekonstrukciójával összhangban tenné a kormány.

A határozat rögzíti azt is, hogy a MTESZ-székház épülete tulajdonjogának megszerzésére - a rendkívüli kormányzati intézkedésekre elkülönített pénzből - egymilliárd forintot csoportosít át a vagyonkezelőnek szeptember 30-i határidővel a kabinet.

A rendelkezés szerint a további években szükséges forrást - 2013-ban és 2014-ben is 10,2 milliárd forintot - a büdzsé tervezése során az adott évi költségvetési törvényben biztosítják, amiért a nemzetgazdasági miniszter felel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!