szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Újra piacra dobták a bostoni bankár, E. W. Rollins által 111 éve építtetett Three Rivers Farmot. Az eredetihez képest jelentősen összezsugorodott ingatlan induló ára 7,9 millió dollár

A Three Rivers Farm (mint a neve is mutatja, a birtokot három folyó, a Cochecho, a Salmons Falls és a Fresh Creek határolta) eredetileg több mint 500 hektár volt, ám az idők folyamán az örökösök lassan eladogatták a birtok nagy részét, de egy 30 hektáros rész, rajta a házzal, így is érintetlen maradt.

A Rollins-család a századforduló Amerikájának egyik legnagyobb befolyással rendelkező famíliája volt, pénzügyi és politikai téren egyaránt – írja a gazdagisztan.blog.hu. A New Hampshire-i házat E. W. Rollins építtette 1901-ben nyaralónak, hétvégi kiruccanásokhoz.

A család végül majdnem 100 év után, 1998-ban egy árverésen adta el az ingatlant, a vevő jó pár dolgot felújított rajta, de meghagyva a ház eredeti hangulatát. Az ezer négyzetméteres házban így aztán modernizált a konyha (szerencsére egy régi csodaszép tűzhely megmaradt) és a fürdőszobák, ugyanakkor az ingatlan nagy része a vidéki életet tükrözi, a rengeteg faborítás, a kitömött állatok, telente a faliszőnyegek sugároznak otthonosságot.

Az ár 7,9 millió dollár, amiben a ház mellett 42 hektárnyi birtok is van, és nem mellesleg ha valakinek ez kevés lenne, még külön megvásárolhat mellé 11 hektárnyi földet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megszólalt a terveiről az SZFE egyik új vezetője

Megszólalt a terveiről az SZFE egyik új vezetője

Farkas Zoltán: Micsoda különbség!

Farkas Zoltán: Micsoda különbség!

Kovács Zoltán már duplán kormánybiztos

Kovács Zoltán már duplán kormánybiztos