szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Értékalapú ingatlanadót vezet be a horvát kormány jövő év elejétől.

Slavko Linic horvát pénzügyminiszter megerősítette a hírt, miszerint a kormány ingatlanadót vet ki 2013-tól, amellyel a legtöbb ország gyakorlatát kívánják folytatni. A portfolio.hu a Napi Gazdaság értesülései alapján adott hírt az új adónemről. Az ingatlanadó nem területalapú lesz, hanem a tényleges értéket veszik számításba. A kihasználatlanul álló ingatlanok tulajdonosainak viszont mélyebben kell a zsebükbe nyúlni, azokra ugyanis nagyobb összeet számolnak majd fel. Ez pedig kitolhatja az adófajta bevezetésének határidejét, mivel ezen ingatlanok értkbecslése egy évig is tarthat. A bevezetésre kerülő adófajta a helyi adókat fogja leváltani

A magyar tulajdonú ingatlanokról ugyan nincsen pontos adat, de egy 2011-es horvátországi statisztikából kiderül, hogy tavaly több, mint 16 000 magyar nyaralt családi és baráti ingatlanokban. Ha az ingatlanok ugyan nem teljes mértékben magyar tulajdonúak, az adózás alá eső magyarok így is több ezren lehetnek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Magyarországon a zöld rendszámos új Skoda Octavia RS

Magyarországon a zöld rendszámos új Skoda Octavia RS

Lemondott Trump “katonája", aki szívesen felforgatta volna az internetet

Lemondott Trump “katonája", aki szívesen felforgatta volna az internetet

7,6 billió forintért megveszi a Slacket a Salesforce

7,6 billió forintért megveszi a Slacket a Salesforce