szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Magyar Nemzeti Bank legfrissebb hitelezési felmérése szerint az új támogatott lakáskölcsönök beindíthatják végre a pangó piacot –írja a Világgazdaság.

A 2012-es év második felében enyhültek a háztartási hitelek feltételei, így a lakás- és a fogyasztási hiteleké is. A lakáshiteleknél a magasabb megengedett jövedelemarányos törlesztőrészletek és a hitelfedezeti mutatókban következett be csökkenés. Ebből kifolyólag jobban jártak azok, akik a második félévben vettek fel hitelt.   

A lakáspiacon fellendülést hozhat a bankok által néhány hete kínált támogatott lakáshitel. A kelet-európai régióban a hitelfeltételek területén vegyes a kép, míg Magyarországgal egyetemben Csehország is lazított a feltételeken, Lengyelországban éppen szigorítottak kiváltképp a lakáshitelek feltételein.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!