szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A villany és a gáz után immár a távhőszámlát is részszámlával lehet kiegyenlíteni - már amennyiben így dönt a fogyasztó.

A szeptemberben módosult budapesti távhőszolgáltatásról szóló rendelet - amely részletesen szerepelteti a közüzemi szerződés szabályait, köztük a számlázási előírást is - lehetővé teszi, hogy a hődíjat a felhasználó vagy a díjfizető havonkénti mérés és adatszolgáltatás alapján vagy részszámlák és elszámoló számla kiállításával (havonta azonos összegű díjakkal, majd a 12. hónapban, április végén történő elszámolással, úgynevezett egyenletes díjfizetéssel) fizesse meg - írja az 13.kerület.ittlakunk.hu urbanisztikai portál.

Amennyiben a díjfizető másként nem rendelkezik, a Főtáv a jövőben a részszámlázás alapján küldi ki a távhőszámlákat.

A részszámlákon és az elszámoló számlán alapuló egyenletes díjfizetés legfőbb előnye, hogy tervezhető – azaz nem kell a téli hónapokban sem kiugróan magas díjakkal számolni –, illetve a májusi kezdés lehetővé teszi, hogy az esetlegesen magasabb elszámoló számla nem az év végi ünnepek idején terheli a fogyasztók pénztárcáját – írja a blog a Budapesti Városüzemeltetési Központ közleményére hivatkozva.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!