szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Közeleg a tél, így itt az ideje, hogy felkészítsük házunkat, lakásunkat a zordabb időjárásra. Hasznos tippek, hogyan is segítsük elő fűtésszámlánk csökkenését.

Hamarosan beköszönt a téli időjárás és vele a zordabb hőmérsékletek, így itt az ideje, hogy elgondolkozzunk azon, hogy is előzhetnénk meg a magas fűtésszámlákat; talán még nem késő pár lépést megtenni ennek érdekében. A Yahoo! Homes hasznos tippeket ad, hogyan tudjuk felkészíteni házunkat a hidegre.

Először is érdemes megnézni, hogy házunkban, lakásunkban hol találhatóak olyan helyek, ahonnan elillan a meleg levegő. Miután megtaláltuk ezeket a helyeket, akkor érdemes ezeket leszigetelni valamilyen módon, pl. egy garázs esetén például egy pokróc is megteszi. Másodsorban érdemes figyelmet fordítani a hidegnek kitett csővezetékek leszigetelésére, mivel ha azok esetleg elfagynak, akkor annak helyreállítása komoly kellemetlenségeket és költségeket okozhat. Harmadik pontként a tetőt is szükséges lenne megnézni, törött cserepek, vagy meglazult bádogozás után kutatva. Ha van törött cserép a tetőn, és netalán a leeső hó megolvadna, akkor az adott esetben beázást is okozhat, nem beszélve a tető faszerkezetének károsodáról.

A következő lépés a bel- és kültéri ajtók cseréje lehet, mivel a régi ajtók egy idő után elvetemedhetnek, és nem zárnak már jól, ami lakásunk szigetelésére is negatívan hathat. Ha nincs elegendő pénzügyi forrásunk a cserére, akkor az ajtók körbeszigetelésével is segíthetünk a meleg benntartásával - ez lényegesen költségkímélőbb alternatíva. Ötödik pontként pedig a régi ablakokkal is kell kezdenünk valamit, ebben az esetben kicserélhetjük az elvetemedett nyílászárókat, vagy ha korlátozottabb pénzmennyiséggel rendelkezünk, akkor lefesthetjük azokat, már ezzel is javíthatunk a szigetelésen. Úgy is csökkenthetjük költségeinket, ha redőnnyel, spalettával vagy zsalugáterrel igyekszünk csökkenteni a kiáramló hőmennyiséget. Emellett belülről drapériákat, vastag függönyöket is akaszthatunk az ablak elé, mellyel ugyancsak csökkenteni lehet a fűtésszámlát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ilyen lesz a Miskolcon épülő Y-híd

Ilyen lesz a Miskolcon épülő Y-híd

Ingyenessé tették a menstruációs termékeket Skóciában

Ingyenessé tették a menstruációs termékeket Skóciában

BKK: Forgalomba állítottunk minden létező buszt, villamost, trolit és metrószerelvényt

BKK: Forgalomba állítottunk minden létező buszt, villamost, trolit és metrószerelvényt