Tetszett a cikk?

Egy régóta ígérgetett és régóta vágyott beruházás indulhat el a Balaton déli oldalán. Ha minden igaz, a nyáron megkezdődik a a csatornahálózat kiépítése 27 dél-balatoni településen.

Nyolc éve tervezik, hogy csatornahálózatot építenek ki huszonhét dél-balatoni településen. Már 2005-ben megalakult az erre a célra létrehozott társulás, de érdemi lépések még nem történtek, most azonban úgy fest, van remény a beruházás elindulására – írja az I Love Balaton blog. Hidvégi József fonyódi polgármester szerint a háttértelepüléseken, ahol a munkálatok nem zavarják az idegenforgalmat, akár már a nyáron elkezdődhet a csatornázás.

A tervek szerint 2014 végére be kellene fejezni az uniós támogatású, 18 milliárd forintos projektet, amely leginkább a hatóságok lassúsága miatt húzódik.

Eredetileg hatvannál is több település alkotta a dél-balatoni csatornatársulást, de később azokat, amelyek nem tartoznak a Balaton vízgyűjtőjéhez, kizárták belőle. Csakhogy míg ez utóbbiak közül több helyen is elkészült a csatornázás, addig éppen a vízgyűjtő huszonkét településén nem történt semmi mostanáig.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ha Orbán vétózik, uniós ingyen pénztől esünk el

Ha Orbán vétózik, uniós ingyen pénztől esünk el

Kovács Zoltán már duplán kormánybiztos

Kovács Zoltán már duplán kormánybiztos

Mihez kezd egy valóságshow a nemi erőszakkal?

Mihez kezd egy valóságshow a nemi erőszakkal?