szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Józsefváros 3,8 milliárd forint támogatást nyert el a Magdolna negyed program harmadik ütemére az Új Széchenyi-tervből, a szociális városrehabilitáció közvetve 12 ezer embert érint.

A városrehabilitáció közvetve 12 ezer embert érint a Kálvária tér, a Teleki tér, a Dobozi tér és a Fiumei út által határolt területen, 28 száz százalékban önkormányzati tulajdonú házra és további 13 vegyes tulajdonú társasházra vonatkozik, amelyekben 1300 lakás újul meg – mondta Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere. Emellett 50 ezer négyzetméter közterületet is felújítanak.

Az energiahatékonysági beruházások további rezsicsökkentést jelentenek az ott élő nehéz sorsú családoknak, s a fejlesztési forrásból mintegy 700 millió forintot fordítanak társadalmi, közösségi, bűnmegelőzési és szociális programokra.

A polgármester szerint a mostani támogatással Józsefváros Budapest legeredményesebben pályázó kerülete, ebben a ciklusban csaknem 40 milliárd forint fejlesztési forrás jut a városrészbe.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Dráguláshoz, orvoshiányhoz és hosszú várólistához vezethet az egészségügyi reform

Dráguláshoz, orvoshiányhoz és hosszú várólistához vezethet az egészségügyi reform

332 millió forintot nyert a Ferencváros a BL-döntetlenjével

332 millió forintot nyert a Ferencváros a BL-döntetlenjével

700 kilométeres dugó alakult ki Párizs körül – videó

700 kilométeres dugó alakult ki Párizs körül – videó