szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Megkezdődték a kisalföldi homokpuszta területén található honvédségi lő- és gyakorlóterületek természetvédelmi célú helyreállítását.

A program majdnem egy és háromnegyed millió eurós költségvetéséből 1,26 milliót uniós támogatási pályázaton nyertek el, ehhez az összeghez a Vidékfejlesztési Minisztérium 285 ezer, a magyar partnerek, köztük például a HM Fegyverzeti és Hadbiztosi Hivatal és Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság további 193 ezer euróval járultak hozzá.

A katonai használatú területek természetvédelmi célú helyreállításakor és megőrzésekor elsősorban a tömegesen elterjedt, más kontinensekről behurcolt növények – így a selyemkóró vagy a bálványfa – eltávolításával foglalkoznak.

Emellett illegális hulladéklerakókat számolnak fel, használaton kívüli katonai épületeket, betontömböket bontanak el. Helyükön pedig homokbuckákat, buckaközi mélyedéseket alakítanak ki, hogy helyreállítsák a természetes domborzatot és növényzetet – közölték a 2015-ig tartó Kisalföldi homokpuszta Projekt irányítói csütörtökön.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!