szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Befejeződött a budapesti XVII. kerület legnagyobb közparkjának, a Népkertnek az újjáépítése. Az önkormányzat szerint a beruházás 208,2 millió forintból valósult meg. Ebből 31,2 millió volt az önkormányzati önerő és 177 millió forint az uniós támogatás.

A Népkert rekonstrukciójának részeként a természetes környezet megújítása mellett térköves sétány, korszerű közvilágítás épült ki. Elkészült egy új, többgenerációs játszótér, sportpálya, BMX- és gördeszka-park épült. A területen új padokat, hulladékgyűjtőket, információs táblákat, kerékpártárolókat, ivókutakat, kerti csapokat helyeztek el. A biztonságról térfigyelő kamerák rendszere és parkőr fog gondoskodni.

A közlemény idézte Riz Levente (Fidesz-KDNP) polgármestert, aki hangsúlyozta, modern kertváros építésére törekednek, ahol a nagyváros korszerű szolgáltatásai, annak jó infrastruktúrája mellett megőrzik a családias, zöldövezeti értékeket, erősítik a sportra, mozgásra épülő egészséges életmód elérésének lehetőségeit.

A Népkert megújítása része annak a több mint 2,6 milliárd forint értékű beruházási programnak, amelyben a kerület városmagját fejlesztik.

A közpark melletti területen az önkormányzat sport- és rendezvénycsarnokot szeretne. A tervezési munkákat már elindították, a megvalósításhoz pedig állami és uniós forrásokra pályáznak.

A városrész központjába tervezett rekreációs- és szabadidőzóna részeként már korábban elkészült a 3,6 kilométer hosszú, Rákos-patak menti kerékpárút és gyalogos sétány, továbbá kültéri fitnesz-eszközöket helyeztek el a patak mentén.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!