szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egymilliárd forintból megújul a Rudas Gyógyfürdő déli szárnya, a beruházás teljes forrását a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. állja.

A déli épületrész a fürdő része lesz, felújítják a volt palackozóüzemet, a nappali kórház helyén váltókabinos szekrényes öltözőt alakítanak ki, átjáróhíd épül az előcsarnok felett és szaunákat is létesítenek.

A beruházásban érintett ingatlanok állami tulajdonban vannak, a palackozóüzem vagyonkezelője ugyanakkor a BGYH, a többi ingatlanra pedig ingyenes használati jog illeti meg a fővárosi önkormányzatot. A Fővárosi Közgyűlés legutóbbi ülésén hozzájárult a fejlesztéshez.

A munka várhatóan október 21-én indul a déli szárnynál, s 2014. augusztus 30-ig kell elkészülnie.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!