szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Felújított panelházakat adtak át pénteken Budapest XVII. kerületében. Körülbelül négyszáz család él az épületekben.

A felújítást a Szociális célú városrehabilitáció Rákosmentén című projektben valósították meg. Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter a pénteki átadáson azt mondta: a felújított panelházakban élő családok kevesebbet fizetnek majd a fűtésért, könnyebbé válhat a megélhetésük. Az ilyen célú felújítások és korszerűsítések eredményeit országszerte 220 ezer család élvezi – tette hozzá.

A miniszter kitért arra, hogy a rákosmentei városrehabilitációs pályázatok eredményeként körülbelül 1,5 milliárd forint értékű építőipari megrendelés került kis- és középvállalkozásokhoz.

Azt mondta: az elmúlt három évben végrehajtott fejlesztések mutatják, volt értelme annak a nagyjából 43 milliárd forint támogatásnak, amelyet lakossági energiahatékonysági pályázatokon keresztül kifizettek. Ezekkel körülbelül 90 ezer tonnával csökkent a háztartások szén-dioxid-kibocsátása.

Riz Levente polgármester, fideszes országgyűlési képviselő azt mondta: a Rákosmente központjában lévő hat panelház felújítása 530 millió forintba került. Az épületek új homlokzatot kaptak, kicserélték a nyílászárókat, akadálymentessé tették a bejáratokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!