szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kétnapos ünnepség keretében a héten megnyit az új World Trade Center épületkomplexum első tagja New York-ban. A 2001. szeptember 11-én terroristák által lerombolt épületek helyén épített irodaházakkal újra élet költözhet a környékre. A kérdés ugyanakkor az, hogy ki tudják-e adni a jelenleg még üresen álló területeket.

Kétnapos ünnepség keretében a héten megnyit az új World Trade Center épületkomplexum első tagja New York-ban. A 2001. szeptember 11-én terroristák által lerombolt épületek helyén épített irodáházakkal újra élet költözhet a környékre. A kérdés ugyanakkor az, hogy ki tudják-e adni a jelenleg még üresen álló területeket – írja a Bloomberg.

A helyzet ugyanis az, hogy egy igen nagy versenyben kerül sor az épületek megnyitására: a 2008-as gazdasági válság igen sok pénzügyi céget "leradírozott" a manhattani piacról, amelyek viszont komoly irodai férőhelyet hagytak maguk után. A World Trade Center épületei ráadásul egymással is versenyezni fognak a bérlőkért.

A manhattani irodák iránti kereslet ugyanakkor felfutóban van, így elképzelhető, hogy – ha nem is rövid távon – sikerül majd kiadni a még üres helyiségeket. Az új World Trade Centerről bővebben itt lehet olvasni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!