szerző:
MTI

A Pest megyei Bag község határában a 3. számú főút és a 3105. jelű út kereszteződésénél 674 millió forint tervezett költségvetéssel, állami forrásból körforgalom épül - mondta Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infrastruktúráért felelős államtitkára kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

A csomópontban már több súlyos, az elmúlt öt évben két halálos baleset is történt, de a körforgalom közel nullára csökkenti a veszélyességet. A közbeszerzés tavasszal jelenik meg, és ha a kisajátítás is gördülékeny lesz, akkor még az idén elkészül a körforgalom - tette hozzá az államtitkár.

Tóth Gábor (Fidesz-KDNP) Bag polgármestere arról beszélt, hogy a környék polgármesterei már tüntetést is szerveztek a körforgalom megépítéséért. A csomóponthoz közel található az M3 autópálya le- és felhajtója, így a forgalom nagy a környéken. 

A polgármester üdvözölte, hogy közvilágítás, gyalogátkelőhely és a buszmegálló áthelyezése is szerepel a programban.

Vécsey László fideszes országgyűlési képviselő pedig arról beszélt, hogy a környék képviselői és polgármesterei három éve szorgalmazzák a körforgalom megépítését, de arra most lett anyagi lehetőség. Völner Pál ezzel kapcsolatban kifejtette: jellege miatt az uniós támogatások közé nem fért be ez a projekt, ezért épül meg nemzeti forrásból. 

A hasonló beruházások tapasztalata az, hogy a balesetek száma legalább a felére, de inkább negyedére-ötödére esik vissza az átadás után.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!