szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ötventonnás gerendák felállítása kezdődik az M3-ason Őr és Vásárosnamény között.

Elkezdődtek a közúti felüljárók hídgerendáinak beépítési munkálatai az M3-as autópálya Őr és Vásárosnamény közötti szakaszán, az egyik ilyen szerkezetet kedden helyezték el az épülő sztrádaszakaszon, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Pusztadobos határában.

©

Loppert Dániel, a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője a helyszínen a sajtó munkatársainak elmondta, a kilenc darab, Dunaújvárosban készült hídgerendát vasúton szállították Baktalórántházára, ahonnan különleges trélerekkel vitték a 4106-os útnál épülő felüljáróhoz. 

Az egyenként 44,8 méter hosszú és 56,5 tonnás gerendákat egy 400 tonna teherbírású daruval emelik a helyükre – tette hozzá a kommunikációs vezető.

©

A 49-es főúttól Vásárosnaményig tartó 11,9 kilométer hosszú, az Új Széchényi Terv részeként 15,4 milliárd forintból épülő sztrádaszakaszt várhatóan idén novemberben vehetik használatba az autósok.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!