szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Már videó is van az egykori ipari minisztérium épületének hétfői összeomlásáról. A Margit körúti irodaház egyik szárnyát hétfőn, a tervektől eltérően romba döntötték, mert a szakemberek repedést találtak az egyik vasbeton elemen.

A beruházást végző Millenáris Széllkapu Nonprofit Kft. ügyvezetője a kivitelezőtől kapott tájékoztatásra hivatkozva azt mondta kedden, hogy a bontást vezető mérnök a hatodik emelet magasságában kritikus repedést talált egy vasbeton tartóelemen hétfő délután öt óra körül. Attól féltek, hogy magától összedől az egész, ezért gyors döntést hoztak, és beomlasztották az épületrészt – magyarázta Halmai Zoltán.

A megmaradt részeket átvizsgálják, ezért a szerkezeti bontást néhány napra leállították.

A videót a szerző engedélyével tettük közzé.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!