szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Bővíti szolgáltatásait a mohácsi termálfürdő, a jövő év elejéig tartó beruházásra 492 millió forintot költenek. Fele részben európai uniós pályázati forrásból finanszírozzák a fejlesztést. Lesz új sportmedence és felújítják a kétszintes öltözőt.

Sportmedencét építenek és hozzá zuhanyzót, emellett felújítják a régi strand kétszintes öltözőépületét, amelyben konditerem, szertár, akadálymentes vizesblokk és büfé is lesz, a tetejére pedig napkollektorokat szerelnek fel.

A vendégek szórakoztatását új családi csúszda, egy kehelycsúszda és egy úgynevezett szenior játszótér is szolgálja majd.

A mohácsi fedett termálfürdő 2007-ben nyílt meg a régi, elavult strand kiváltására, és öt évvel később szabadtéri medencerendszerrel bővítették. Üzemeltetését részben termálhővel és az elfolyó vizek hulladékhőjének újrahasznosításával, hőszivattyúzással biztosítják.

2012-ben 65 ezer, tavaly 69 ezer látogatója volt a fürdőnek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!