szerző:
hvg.hu

Egy internetes apróhirdetésben, 220 millió forintért árulják az akasztói Stadler-stadiont klubházzal és szállodával együtt.

Egy internetre feltett apróhirdetésben árulják Stadler József, a juhászból lett dúsgazdag vállalkozó által a kilencvenes években építtetett 3500 fős akasztói stadiont, amelyben 1995 és 1998 között a Stadler FC, majd az agárdi Gázszer FC játszott.

A hirdetés szövege szerint az 5,7 hektáros területen 1995-ben épült sportlétesítmény kiszolgáló egységekkel, étteremmel, szállodával, parkolóval együtt eladó.

Stadler Józsefet 1998-ban összesen kétmilliárd forint értékű csalás, adócsalás, jogosulatlanul igénybe vett exporttámogatás és fiktív számlák elszámolásának gyanújával őrizetbe vették, később börtönbüntetést kapott. Először 2005-ben szabadult, majd 2011-ben ismét elítélték 4 év 10 hónapra adócsalás és magánokirat-hamisítás miatt. Stadler 700 milliós adósságát 1999-ben vásárolta meg a kecskeméti Credit-Holding Kft., ez a felszámolócég azóta próbálja eladni a stadiont: 2009-ben 350 millió volt az irányár, most beérnék 220-szal is.

©

Kiss István, a Credit-Holding Kft. munkatársa a Blikknek azt mondta, veszteséges számukra az üzlet, kevés az érdeklődő, a stadionban pedig csak parlagfű- és gyomirtást végeztetnek, illetve riasztóberendezéssel biztosítják a terület védelmét, ez nem jelent többet évente 1-2 millió forintos kiadásnál.

Menyhárt Jánosné ingatlanügynök a lapnak azt mondta, a területhez képest a 220 millió forintos ár alacsonynak számít, de alapos felújításra lenne szükség. Mint mondta, eddig egy komolynak tűnő érdeklődő volt a stadionra, aki utánpótlásközpontot hozott volna létre a területen, de nem tudtak megállapodni.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Vírusként terjedő üzenettől fagynak meg a PlayStationök, ha ilyet lát, nehogy megnyissa

Vírusként terjedő üzenettől fagynak meg a PlayStationök, ha ilyet lát, nehogy megnyissa

1,7 milliárd forintot felejtett el valaki befizetni a NAV-nak

1,7 milliárd forintot felejtett el valaki befizetni a NAV-nak

Szenteket avatnak ma a Rómában

Szenteket avatnak ma a Rómában

Meghalt Baleczky Annamária

Meghalt Baleczky Annamária

Cégük felszámolásán is nyertek Simonkáék

Cégük felszámolásán is nyertek Simonkáék

Exit poll: elvesztette az abszolút többséget Merkel bajor szövetségese

Exit poll: elvesztette az abszolút többséget Merkel bajor szövetségese