szerző:
MTI

A százéves Astoriát épülettörténeti sétákon tekinthetik meg az érdeklődők, a Gellértben Marilyn Monroe- és Elvis Presley-show, valamint a X. Budapest Classic Grand Prix 100 oldtimer autójának befutója és kiállítása szórakoztatja a látogatókat a Múzeumok Éjszakáján.

A Gellért és az Astoria szálloda is színes programokat kínál szombaton a Múzeumok éjszakája programsorozathoz csatlakozó nyitott szállodák éjszakáján.

A százéves Astoriát épülettörténeti sétákon tekinthetik meg az érdeklődők. A szálló történetét, a pincéjében rejtőző műtárgyakat és vendégkönyveket kamara-kiállításon tekinthetik meg a látogatók, emellett megismerhetik az Osztrák-Magyar Monarchia hadtörténeti egyenruháit is. A MÁV Szimfonikusok egyebek mellett Mozart-, Strauss- és Ligeti-műveket adnak elő - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel. 

A Gellértben Marilyn Monroe- és Elvis Presley-show, valamint a X. Budapest Classic Grand Prix 100 oldtimer autójának befutója és kiállítása szórakoztatja a látogatókat. Erre az éjszakára megnyílik a Gellért szálló alatti alagútrendszer a Szüzek barlangjával és a Gellért kupola is.

A szálloda alatt kezdődő kiterjedt alagútrendszer a föld alatt köti össze a Gellért, a Rudas és a Rác fürdő épületeit. Az 1930-as évekbeli tervek szerint kisvasút szállította volna a vendégeket a három gyógyfürdő között. A múzeumok éjszakáján interaktív kalandtúrák vezetnek ezekre a nagyközönség elől elzárt területekre, egészen a csodálatos mészkőképződményig, a Karfiol-barlangig, amelyet egy legenda szerint Szüzek barlangjának is neveznek. A túrák elkalandoznak a szálloda padlására is, a Gellért kupolájából pedig gyönyörű kilátás tárul a látogatók elé.

A két szálló között retro autóbusz szállítja mindazokat, akik karszalagjukat a Danubius Hotel Astoria vagy a Danubius Hotel Gellért recepcióján veszik meg.

A programokra regisztrálni az [email protected] és [email protected] címeken lehet.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!