szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Ikea már évek óta alkalmaz 3D-s modellezőket, akik már a bútorok tervezésénél bekapcsolódnak a munkába. Mostanra az újságban található képek 3/4-e számítógépen készül.

Az Ikea katalógusában található képek körülbelül háromnegyede ma már digitális technológiával készül – írja a 444.hu a CgSociety oldalra hivatkozva. A svéd bútorgyártó cég már négy éve alkalmaz 3D-s modellezőket, akik már a bútorok tervezésénél bekapcsolódnak a munkába. Később ők rajzolják meg V-Ray technikával a foteleket, illetve a többi bútort 4Kx4K felbontásban.

Ekkor ezekből kreálnak fiktív szobákat és teszik a katalógusba. Martin Enthed, a svéd bútorgyár kommunikációs vezetője szerint már 2004-ben elkezdték a CGI-technika alkalmazását, mivel nem tetszett nekik az elkészült fotók, de a számítógépes grafika sem. Az első rajzolt kép, egy Bertil szék, 2006 őszén került a katalógusba.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!