szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Aki tavaly vett lakást kiadási céllal, az nagyon sokat kaszált-

Az év üzlete lehet a lakáskiadás. A Portfolio elemzéséből ugyanis kiderül, hohy több mint 20 százalékos hozamot is realizálhattak azok, akik tavaly vásároltak lakást és azt ki is adták.

Tavaly márciusban ugyanis mélyponton voltak a lakásérak, idén viszont az Airbnb-nek köszönhetően brutálisan megdrágultak az albérletek. Emiatt egy tavaly vásárolt 50 négyzetméteres panellakás idén júliusra 18,7 és 20,9 százalék hozamot hozott településtől függően tulajdonosának. Ebből 3,5 - 5,7 százalék a bérbeadás hozama, míg 15,2 százalék a lakásfelértékelődésből származott - írja a Portfolio.

Egy tavaly vásárolt, valamivel nagyobb (60 négyzetméteres) téglalkással pedig ennél is jobban lehetett járni: ott 20-22,4 százalékos hozamot lehetett realizálni.

Hogy érdemes-e még beszállni az AirBnB-lázba, és mi vérható még az albérletpiacon, arról bővebben itt olvashat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!