szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

46 éves korában elhunyt Tiba János építész – adta hírül a Tiba Építész Stúdió, melynek alapítója és vezetője volt.

Tiba János 1996-ban diplomázott a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán. Fiatal, tehetséges szakemberként neves nemzetközi irodákban szerzett gyakorlatot. 1999 és 2005 között ő vezette a világhírű holland építész, Erick van Egeraat budapesti képviseletét, akivel nem csak Magyarországon, de más európai országokban is együtt dolgozott.

2005-ben megalapította saját szakmai műhelyét, a Tiba Építész Stúdiót, ami azóta az ország egyik vezető és külföldön is mértékadó építészirodája lett.

Itthon leginkább irodaépületei ismertek, azok közül is kiemelkedik az ING-székház a Dózsa György úton, és az eredetileg szintén nekik tervezett Andrássy úti iroda – emlékeztet az Urbanista.

Számos díjat kapott az Andrássy úti Parisi Nagyáruház átalakítása is.

Idehaza a Váci Greens tömbjeit és a Fradi-stadion mellé tervezett, most épülő Magyar Telekom-székházat fontos még megemlíteni. Külföldi munkái közül Ciprusról a paphosi új városrész terveit, vagy a prágai Villa Bianca lakóegyüttest érdemes kiemelni.

A nevét viselő a stúdió Tiba János kérésének megfelelően tovább működik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!