szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tömör, szürke befonfalak övezik az új MTK-stadion focipályáját. A kommentelők háborognak, akik viszont már jártak a helyszínen, erősködnek, hogy a "siratófal" valójában nem balesetveszélyes.

Hatmilliárd forintból megépült az MTK új stadionja, amiről Deutsch Tamás klubelnök azt mondta, hogy nem lesz nála korszerűbb és modernebb stadion a világon. A hivatalos átadó október 13-án lesz.

Az építkezés idején a 444 szerint a csapat 400-500 néző előtt játszott más klubok stadionjaiban, Deutsch 4000 nézőt ígért az új stadionba.

Az új stadionnal, különösen az azt övező betonfallal nem tűnnek maradéktalanul elégedettnek az MTK Facebook-oldalán kommentelők. Siratófalnak nevezi az egyikük, egy másik arról érdeklődik: "Mi az a kínai nagy fal a háttérben? :D". Többen felháborodva életveszélyesnek nevezik a szürke falakat, egy másik hozzászóló szerint pedig "Ideje volt már megépíteni a jó nő felfogó gátat!".

Alighanem fején találta a szöget az a kommentelő, aki a labdarúgó-szövetség szabályzatából idéz: "MLSz Infrastrukturális Szabályzat, 4. §. 1. pont d/5: 'Az oldalvonaltól 3 m-en, illetve az alapvonaltól 5 m-en belül semmilyen akadály, épületrész, kerítés, stb. nem lehet, de ajánlott az oldalvonalaknál is legalább 5 m-es távolság szabadon tartása'."

 "Ha már új a stadion, akkor ülőhelyeket kellene építeni, nem betonfalat" - jegyzi meg egy másik hozzászóló.

"Én vettem a fáradságot és kimentem megnézni. Be is jutottam. Egészen más a hangulata, mint a képeken, és a betonfal is jóval távolabb van, mint a kétdimenziós képeken látszik. Szóval arra biztatok mindenkit, hogy először győződjön meg róla személyesen, s utána kritizáljon" – békít más valaki.

Az MTK Baráti Kör egyik tagja pedig nem érti, miért nem lehet örülni az új stadionnak, hiszen százévente csak egyszer örülhetnek ilyesminek. A bejegyzéséhez érkezett kommentek között pedig van egy fotó, ami megmutatja, hogy a "siratófal" valójában távolabb van a pályától, mint a többi képen látszik.

De elég a szóból, beszéljenek a képek.

©
©
©

 

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!