szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Villany, vezetékes víz és fűtés nélküli szobákban szállásolják el a délszláv "háborús élményre" vágyó vendégeket a szarajevói bunkerszállóban.

Az al-Dzsazíra hírtelevízió balkáni irodájának beszámolója szerint a délszláv háború hangulatához hozzájárul, hogy a háborús szállóba látogatókat golyóálló mellényben és katonai egyenruhában fogadja a szálloda tulajdonosa, majd egy halványan pislákoló villanykörtével megvilágított szobába vezeti. Az áramot autóakkumulátor biztosítja.

Az egyedi élményhez hozzájárul, hogy a szobák ablakának bombázásban kitört üvegét műanyagzsákkal pótolták. Amikor lemerül az akkumulátor vagy egyszerűen csak spórolni akarnak, akkor pedig gyertyával kell világítaniuk. A vendégek nem kényelmes ágyakban, hanem matracokon alszanak, és egész éjszaka robbanások hangját hallják.

©

A szálló egy olyan épületben található, amely a háború idején megsérült és azóta sem újították fel. A vendégek a bunkerben úgy élhetnek, ahogy a civilek a háború idején, egyetlen vigaszuk az lehet, hogy sem a saját, sem a családjuk élete nem forog veszélyben és éhezniük sem kell, valamint bármikor szabadon távozhatnak.

©

A boszniai szerb hadsereg 46 hónapon, azaz 1425 napon át tartotta ostrom alatt Szarajevót, ez idő alatt a 380 ezres lakosság víz, áram, fűtés és elegendő élelem nélkül élt. A vendégek az ostrom alatt evett ételeket is megkóstolhatják, de a legtöbben elutasítják a száraz tésztából, tejporból, rizsből, cukorból és sóból, valamint a borjúkonzervnek álcázott kutyaételből álló menüt – mondta a 25 éves Arijan Kurbasic, a hosztel tulajdonosa.

Az 1992-1995-ös boszniai háború idején több mint százezren haltak meg, és több mint egymillióan kényszerültek otthonuk elhagyására.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ököllel ütöttek meg két fiút egy bevásárlóközpontban

Ököllel ütöttek meg két fiút egy bevásárlóközpontban

Nagy dobásra készül a Facebook 2021-ben: jön a saját pénze

Nagy dobásra készül a Facebook 2021-ben: jön a saját pénze

Romain Grosjean a balesetéről: Láttam jönni a halált

Romain Grosjean a balesetéről: Láttam jönni a halált