szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tervpályázatot írt ki a ferencvárosi önkormányzat a József Attila-lakótelep megújítására, amelynek köszönhetően még egy emeletet kaphatnak a négyemeletes épületek.

Budapest egyik legkedveltebb lakótelepe megépítése óta nem sokat változott, miközben kifejlődött jelentős növényzete komoly értékké vált – közölte a IX. kerület.

A társasházak jogos igénye egyebek mellett az energetikai korszerűsítés, amelynek költségeit ráépítésekből állnák. Azt írták, a zöldfelületi, közterületi rendszer sokszor esetlegesen kialakult állapotát hozzá kell igazítani a tényleges igényekhez.

A Világgazdaság szerint a lift nélküli négyemeletes házakra ötödik szint épülhet, amelynek bevételeiből hőszigeteléshez és lifthez juthatnának az épületek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!