szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ricardo Bofill álomlakása és -irodája azokat is lenyűgözheti, akiket amúgy nem hoznak lázba az építészeti teljesítmények. Varázslatos, amit az építész kihozott a használaton kívüli, csupa beton üzemből.

Ricardo Bofill sztárépítész 1973-ban vette meg az első világháború idején épült, de addigra már felszámolt, Barcelona melletti cementgyárat. A kiürült betonsilókból és gyárépületekből lenyűgöző belső tereket alakított ki. A komplexum nemcsak Bofill lakásának, hanem irodájának is helyet ad. A magas épületek tetejét a felújítás után növényekkel telepíttette be.

A La fábrica nevű projekt a mai napig fut, a cementgyár újabb és újabb elemekkel egészül ki - írta a Boredpanda.

©
©

Az átalakított cementgyárról, a kiinduló állapotról és az építkezés folyamatáról további lehengerlő képeket talál az építész weboldalán, itt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!