szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Federico Babina az építészet segítségével próbálja megmutatni mit éreznek a mentális betegségben szenvedők.

Csöpögő falak, darabonként széthulló házak, tüskés homlokzat – így néznek ki a legszörnyűbb mentális betegségek az olasz animációs művész és illusztrátor, Federico Babina szemével, aki az építészet segítségével próbálja megmutatni, mit éreznek a mentális betegségben szenvedők. Archiatric nevű projektjében 16 elvont geometrikus házzal ábrázolja, mit élnek át többek közt a paranoiával, skizofréniával és autizmussal kűzdő betegek – írja a szubkult blog.

Babinának nem ez az első meglepő munkája, korábban azzal a gondolttal játszott el, hogy milyen házakat terveznének az erős stílusjeggyel megáldott rendezők.

Fogadjunk: ezt fogja bogarászni a következő 20 percben!

Federico Babina jegyzi azt a melankolikus animációs portált, ahol egymás mellé rendezték többek között Fellini, Burton, Tarkovszkij, Lynch, Kubrick és Chaplin képzeletbeli otthonát. Nálunk Tatié a befutó.

  

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!