szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Harmadszor is meghirdette az egykori karrierdiplomata, Zelnik István Délkelet-ázsiai Aranymúzeumának ingatlanát a felszámoló TG Vagyonkezelő Kft. – írta a Világgazdaság.

A tavaly májusban bedőlt Magyar Indokína Társaság Kft. vagyonába tartozó fővárosi Andrássy úti múzeumépületet első nekifutásra tavaly ősszel 2,5 milliárd forintra tartotta azzal, hogy kétmilliárdnál kevesebbért nem hajlandó eladni – közölte a VG

Bár több érdeklődő is volt, végül egyetlen ajánlat futott be, és 800 millióért vitte volna az egykori Rausch-villát. A második, január végén zárult fordulóban kétmilliárdra mérséklődött a kikiáltási ár, de megint csak 800 milliós ajánlat érkezett.

A múlt héten megjelent kiírásban megint kétmilliárd forinttal próbálkozik a TG Vagyonkezelő. A felszámoló kezdettől nem rejtette véka alá, hogy igyekszik legalább a zálogjoggal biztosított követelésekhez fogható árat elérni.

Márpedig az ingatlanra egy sor jelzálog-, illetve végrehajtási jog van bejegyezve, csak a Raiffeisen Bank Zrt. nevére 850 millió forint jelzálogjog és 748 millió, illetve 765 millió forint és járuléka erejéig érvényesíthető végrehajtási jog szerepel.

A majdani vevő azonban a kiírás szerint per- és tehermentesen jut az ingatlanhoz.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!