szerző:
hvg.hu

Olyan, mint a korábban betiltott fogyasztói csoport, de mégsem az.

Részletes interjút közölt a Portfolio Török Bélával, a lakáslottóként ismert, hivatalosan noknak nevezett konstrukciót egyelőre egyedüliként kínálni képes Carion Csoport vezérével.

A nok működése leginkább a régen betiltott fogyasztói csoportokra hasonlít, de mégsem ugyanaz, a lényege, hogy legalább 120 fő 10-15 éven keresztül dobja össze azt a pénzt, amelyből havonta egyvalaki az új lakását meg tudja vásárolni. A szerencsés vevőt sorsolják, de licitálni is lehet a lehetőségre.

Török Bélát egy konkrét példával is végigszámoltatja a lap. A vezérigazgató azt mondja, hogy ha valaki egy 20 milliós lakást szeretne venni, akkor 15 év alatt havonta 111 ezer 111 forintot kell félretennie, ha viszont belevág a lakáslottóba, akkor belépéskor kifizet 150 ezer forint regisztrációs díjat, majd havonta 101 ezer 333 forintot, amelyért életbiztosítást is kap. Ezzel pedig abban lehet biztos, hogy 180 hónapon belül valamikor megveheti a lakást (amelyhez évi 300 ezer forint állami támogatást is kap).

A konstrukció rengeteg kérdést vet fel, attól kezdve, hogy mi történik, ha a tagok nem fizetik a díjaikat, vagy összehasonlítható mindez a hitelfelvétellel, esetleg a lakástakarék pénztári konstrukciókkal, de a vezérigazgató optimista, szerinte a nok be fog robbanni, és jelentős rést fog kihasítani az újlakás-piacból.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Nyomoz a rendőrség a Gruevszki-ügyben

Nyomoz a rendőrség a Gruevszki-ügyben

Nagyon átverte a tolvajokat a NASA volt mérnöke, csillámbombát kaptak az arcukba – videó

Nagyon átverte a tolvajokat a NASA volt mérnöke, csillámbombát kaptak az arcukba – videó

Nincs a középkorúak krízisében Ken Block – itt a Gymkhana 10

Nincs a középkorúak krízisében Ken Block – itt a Gymkhana 10

Egy 20 éves fiatalt előállítottak a hétfői tüntetésen

Egy 20 éves fiatalt előállítottak a hétfői tüntetésen

Találtak egy új bolygót a Plutó mögött, az egész rózsaszín

Találtak egy új bolygót a Plutó mögött, az egész rózsaszín

Kirúgta Mourinhót a Manchester United

Kirúgta Mourinhót a Manchester United