szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Új tulajdonosa van az ingatlannak, aki felújítja, és augusztusban ismét megnyitja a helyet.

A cukrászdába az új tulajdonos hívta meg az Urbanista blog szerzőjét egy bejárásra. Az újságíró szerint, bár a helyiség évek óta üres, nincs nagyon rossz állapotban, inkább csak ráncfelvarrásra, mintsem nagyobb átalakításokra szorul. Az illetékes hatóság csupán egy új mosdó felszerelését kérte.

A riportból kiderül az is, hogy a vendégtérhez kapcsolódó különféle egységekkel – így a cukrászműhellyel, a csokoládéüzemmel, a rendezvényteremmel – összesen 1300 négyzetmétert tesz ki a cukrászda területe, története pedig meglehetősen kalandos.

Az új tulajdonosok egy díszlettervezőt, Enyvári Pétert bízták meg a belső terek újragondolásával, aki a Rózsavölgyi Szalonon is dolgozott. Ahhoz hasonló hangulatúra tervezik az újranyitott Hauert is. Egyelőre meghagynák csak cukrászdának, de idővel a környék egyik kulturális, szellemi központjává alakítanák.

Az augusztusra tervezett nyitásra helyben készült süteményekkel készülnek, cukrászüzemükben két mestercukrász vezeti majd, a finomságokat pedig 790 és 1000 forint közötti áron kínálják majd. A hely egykoron leghíresebb két terméke, a Hauer-krémes és a marcipános-ananászos sütemény is kapható lesz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
60 éves korában meghalt Diego Maradona

60 éves korában meghalt Diego Maradona

Villámgyorsan felfrissítették a Toyota Camryt

Villámgyorsan felfrissítették a Toyota Camryt

Több osztály is otthoni oktatásba került a pedagógusok országos tesztelésének harmadik napján

Több osztály is otthoni oktatásba került a pedagógusok országos tesztelésének harmadik napján