szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ilyen sem gyakran történik: nincs elég pénz egy stadionépítésre.

Érvénytelennek minősítették a kispesti Bozsik-stadion átépítésére kiírt közbeszerzést. Az mfor.hu vette észre az uniós közbeszerzési értesítőben, hogy nem fogadták el egyik ajánlatot sem, a hivatalos indoklás szerint „egyéb ok” miatt. A közbeszerzési törvény egy paragrafusára azért visszautaltak, ebből pedig kiderül, mi volt a pontos ok: „a rendelkezésre álló anyagi fedezet összege nem elegendő a szerződés megkötéséhez az értékelés alapján legkedvezőbb ajánlatott tett ajánlattevővel”.

Így nézne ki az új stadion a látványterv szerint.
©

Eredetileg 4,98 milliárd forintot szántak volna arra, hogy új stadiont kaphasson a bajnoki címvédő Kispest, erre pedig mégy 5 százalék tartalékkeret is rájött. Azt nem tudni, hogy a két ajánlattevő, a Penta Industry, valamint a Pharos ’95 – West Hungária Bau páros mennyivel árazta túl a projektet.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!