szerző:
hvg.hu

Lelátón öltöznek a sztársportolók, négyszeres olimpiai bajnok intézi a beléptetést.

Ráfért a felújítás a létesítményre, de a beléptetőrendszer és az öltözők hiányosságai napi szinten keserítik meg a sportolók, edzők és a személyzet életét – írja a 24.hu. Az uszoda régi, negyven éven át hibátlanul működő beléptetőrendszerét vadonatújra cserélték, pedig a generálkivitelező Épkar Zrt. meghagyhatta volna a bevált, régi rendszert. Ehelyett az Anteus Kft.-vel kötöttek szerződést egy olyan rendszer beszerzésére, felszerelésére, melyet a wellnessfürdőkből ismerhetünk. A „karórás rendszernek” azonban nem sok értelme van a 90 százalékban sportolók által használt Komjádiban; ők ugyanis nem egyenként és alkalmanként váltanak belépőt.

A 24.hu értesülései szerint  a cég még nem készítette ez azokat a kártyákat, melyekkel egyszerre több sportklubtagot is be lehetne engedni. A gyakorlat állítólag az, hogy az edző vagy az olimpiai bajnok Darnyi Tamás megy ki a klubtagokért, a biztonsági személyzet egy füzetbe írja fel a sportolók nevét, majd a vészkijáraton engedik őket be és ki. Ráadásul az uszodába napi kb. ezer sportoló lép be, ennyi szekrény nem áll rendelkezésre, de egyelőre nincs is hozzájuk kulcs. Miközben a felújított öltöző üresen tátong, az egészen kicsi gyerekek és a felnőtt sportolók, pl. Gyurta Dániel vagy Kapás Boglárka is a lelátón öltöznek, és ott tárolják holmijukat. A beléptetőrendszer szoftveres működtetésért a 24.hu információi szerint az Anteus komoly havidíjat számol fel.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Sport

Így szabadult el a vizes vb költségvetése

Csak a Duna Arénára elköltöttek 46 milliárd forintot, de az összes többi létesítményre is több pénz ment el, mint amennyiből az oroszok kihoztak egy egész vizes vb-t. A megnyitó drágább lesz, mint a Sziget-nagyszínpad, de a Margitszigeten sem spóroltak. Összegyűjtöttük a világbajnokságra elköltött közpénzeket.