szerző:
hvg.hu

Luxuslakások és wellnessrészleg is épül majd az 1983-ban épült szálloda épületében. Október végén bezárt a Balaton egyik legismertebb szállodája, a Hotel Ezüstpart. Az ikonikus siófoki épületet kipakolták, a berendezést kiárusították. Most kiderült, hogy nem bontják le az épületet.

A szállodakomplexum melléképületeit már korábban bontani kezdték, hogy ott 62 lakásból álló vízparti lakópark épüljön, azt azonban elsőre hiába kérdezte a 24.hu az ingatlan tulajdonosától, hogy mik a tervei a 340 szobás, közel kétezer vendég befogadására alkalmas, 1983-ban átadott főépülettel. Most jelentkezett a tulajdonos és részletesen megírta a portálnak, hogy mik a tervei az egykori Hotel Ezüstparttal.

Az egykori szállodakomplexum területén több szolgáltatást is helyet kap majd, épül szabadtéri és beltéri játszóház, fitneszterem, wellnessrészleg, fine dining étterem, lesznek szabadtéri edzőgépek is. A két tízemeletes épület körül elbontják a kiszolgáló, szállodai jellegű létesítményeket, ezek helyén újépítésű exkluzív apartmanokat és penthouse lakásokat hoznak létre tovább értékesítési céllal.

Kéri Attilától azt is megtudta a hírportál, hogy tíz éve még más tervei voltak a tulajdonosoknak az értékes ezüstparti ingatlannal, egy közel 700 egységből álló apartman- és hotelkomplexumot akartak létrehozni a területen, a 2008-as pénzügyi válság azonban közbeszólt.

Az elmúlt években bérleti rendszerben üzemeltették külső vállalkozók a létesítményeket, sőt az Hotel Ezüstpartban 2015 őszétől nagyszabású felújítási projekt is kezdődött, kicserélték a bútorokat, újraszőnyegezték az emeleteket. Információink szerint a szálloda dolgozói csak szeptember közepén tudták meg, hogy a jövőben nincs szükség a munkájukra.

A tulajdonos tájékoztatása szerint az üzemeltetési szerződés felbontásáról, a nagymértékű épületbontásokról és fejlesztésekről ebben az évben döntöttek, az épülő lakások iránt pedig nagy érdeklődés mutatkozik.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Halálos motorbaleset volt a XVIII. kerületben

Halálos motorbaleset volt a XVIII. kerületben

Törőcsik Mari nagy változásra készül

Törőcsik Mari nagy változásra készül

Össztűz a kritikus médiára: hét lépés, amelyben a fasoszféra elpusztítja a sajtót

Össztűz a kritikus médiára: hét lépés, amelyben a fasoszféra elpusztítja a sajtót

Hódmezővásárhelyen közmunkások segítették a Kétfarkú buszmegálló-építését

Hódmezővásárhelyen közmunkások segítették a Kétfarkú buszmegálló-építését

Engedélyezhetik a paksi atomerőmű légterébe való berepülést

Engedélyezhetik a paksi atomerőmű légterébe való berepülést

A Momentum kiderítette, Németh Szilárdnak is van lakáskassza-megtakarítása

A Momentum kiderítette, Németh Szilárdnak is van lakáskassza-megtakarítása