szerző:
hvg.hu

A patinás, ám védettséget nem kapott szegedi ingatlan régóta üresen áll, most egy vállalkozó úgy döntött, lebontja. Minden eleme eladó.

A Szeretlekmagyarország vette észre, hogy az interneten darabonként árulják a díszes ajtókat, de a százéves téglákat is. Pénteken néhány helybéli még mécseseket is gyújtott, hogy kifejezzék, szerintük barbárság a bontás. „Minden rohadt már szét, higgye el” – állította az egyik bontást végző munkás, aki szerint inkább örülni kellene, hogy nem esett senki fejére a 150 kilós homlokzatdísz.

A vállalkozó nemcsak az esztétikailag értékes épületdíszeket, cserepeket, korlátokat, a komplett teraszt és díszes antik fakaput, valamint egyéb nyílászárókat, hanem a gerendákat, esőcsatornákat, illetve még a fürdő és vécé felszereléseit is árulja. A bontáson dolgozók úgy tudják, társasház épül majd az legyalult telken.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!