szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Ingatlan.com adatai szerint a kínai vevőjelöltek elsősorban a drágább, nagyjából 50 millió forinttól induló ingatlanokat keresik Budapesten, és a kínai-magyar kapcsolatok fejlődésével még több lehet az érdeklődő.

Idén 40 százalékkal többen érdeklődtek Kínából magyarországi lakásokkal kapcsolatban 2016-hoz képest – derül ki az ingatlan.com elemzéséből, amely szerint 6-8 olyan kerület van Budapesten, ahol általában kínai vevők is nézelődnek.

Budán a II. és a III. kerületben a Kínából érdeklődők leginkább a 54-80 millióért kínált ingatlanokat keresik. A pesti oldalon a XIV., XVI. és XVII. kerület 47 és 69 millió forint közötti lakásai, házai a legnépszerűbbek a körükben.

A befektetési cél miatt a belvárosi kerületek közül az V. és VI. kerület is a népszerűbb városrészek közé tartozik: itt tipikusan 78, illetve 42 millió forint értékű ingatlanok iránt érdeklődnek Kínából.

A kínai miniszterelnök magyarországi látogatása eredményeként több beruházás indulhat el, és ez is felfele hajtja majd a keresletet.

Idén egyébként 18 százalékkal nőtt a magyar lakások iránti külföldi kereslet tavalyhoz képest, a legtöbb érdeklődés Németországból, Ausztriából és az Egyesült Királyságból jött.

Az ingatlan.com szerint Németországból érdeklődtek a legtöbben a magyar lakások iránt, 2017 novemberéig 27 százalékkal többen, mint egy évvel korábban. Az Ausztriából és az Egyesült Királyságból érkező kereslet pedig éves szinten 10, illetve 30 százalékkal nőtt.

Sokan befektetési célból vesznek lakást Magyarországon, mert itthon a 2014-ben elindult áremelkedés ellenére is relatív olcsónak számítanak az ingatlanok. A külföldiek részesedése a magyar lakáspiacon 6-7 százalékosra tehető.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!