szerző:
hvg.hu

Keszthely két híres szállodája, a műemlék Hullám és a felújítás alatt álló Helikon, valamint az utóbbihoz tartozó teniszkomplexum került az érdekeltségébe.

A Tiborcz Istvánnal kapcsolatba hozható összes luxusingatlan-kereskedő és szállodás zrt.-nél évekig titokban tartották a valós tulajdonosokat, mivel a társaságok alapszabályában kizárólag a vállalatot formálisan létrehozó magánszemélyek szerepeltek névvel, a tulajdonosi körbe utóbb bekerült, a profit 90-99 százalékát maguk felé térítő úgynevezett osztalékelsőbbségi részvényesek rejtve maradtak – írta a Válasz.hu.

Az elmúlt hónapokban a BDPST-ről és a Longoria Holding Zrt.-ről is kiderült, hogy Tiborcz István a meghatározó részvényese, így hivatalos érdekeltségeinek száma hirtelen 5-ről 17-re nőtt. A lap értesülései szerint harmadik vállalatot is a nevére vett Orbán veje, így újabb két értékes balatoni ingatlan került a tulajdonába: a Pannon Tessera Hospitalis Zrt. nevű társaságban ugyancsak meghatározó részvényes a BDPST.

A Pannon Tessera tulajdonában áll a keszthelyi Hullám és felújítás alatt álló Helikon Hotel, az utóbbihoz tartozó a vendéglátó–szabadidős egységeket a megújulást követően a Mészáros Lőrinc-féle Hunguest Hotels üzemeltetheti majd. A tulajdoni lapok szerint ráadásul a keszthelyi Hullám–Helikon-projekt finanszírozója a felcsúti polgármesterrel szimbiózisban működő B3 Takarék.

Hivatalosan is Tiborcz tulajdonában áll tehát a Hullám és Helikon hoteleken kívül a Turai kastély, a badacsonyi Ranolder-villa, egy épülő luxusszálló a lepencei strand fölött, a Mahart–Weber–Münnich-házak óriástömbje a Pesti Vigadó mellett, egy XII. kerületi telek és az Andrássy út 43. szám alatti palota első szintje.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Szabó Yvette Vállalkozás

Üveghegyet épít Tiborcz a Dunakanyarban

A visegrádi luxushotel befejezésére készül Orbán Viktor kormányfő veje, akinek közvetett tulajdonában lévő cége benyújtotta a hatóságoknak az engedélyezéshez szükséges előzetes környezetvédelmi hatástanulmányt.