szerző:
hvg.hu

Új óvoda épül a II. kerületben, de csak 23 férőhellyel lesz így több.

Pesthidegkút egyik legrégebbi óvodaépületének kiváltását teszi lehetővé a 400 millió forintos uniós forrás – tájékoztatott Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a főváros II. és III. kerületének országgyűlési képviselője.

A támogatásból a pesthidegkúti Községház Utcai Óvoda tagintézménye költözhet új helyre 2019 nyarán. A zöldmezős beruházás eredményeként a férőhelyek száma 77-ről 100-ra emelkedik. Az összesen több mint 630 millió forintos beruházás megvalósításához a II. kerületi önkormányzat 400 millió forint uniós támogatást nyert el a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Programból.

A miniszter kifejtette: kedvező folyamatnak tekinthető, hogy az országos tendenciákra rácáfolva a II. kerületben folyamatosan emelkedik a gyermeklétszám, ezért a kormány az elmúlt években számos oktatási és nevelési intézmény fejlesztését támogatta. A fideszes Láng Zsolt irányította II. kerületi önkormányzat 2006 óta az óvodai férőhelyek számának növelésére 1,5, a bölcsődeire pedig 1 milliárd forintot költött. Néhány éve például a Szemlőhegy utcai óvoda kapott négy további csoport fogadására alkalmas új épületet. Ennek ellenére még mindig van óvoda a kerületben, ahol, bár a tornateremből is csoportszobát alakítottak ki, a jelentkezők jórészét helyhiány vissza kell utasítaniuk.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!