szerző:
hvg.hu

Egy panamai hotel nem félt szembeszállni a világ leghatalmasabb emberével. A kérdéses épületből a rendőrség tessékelte ki a Trump-alkalmazottakat.

Egy Panama Cityben található luxushotel többségi tulajdonosa visszaszerezte az irányítást az épület felett, miután megvívta a jogi csatát a menedzsmenttel, a Trump Organisationnel (TO). Néhány órával a panamai bíróság ítélethirdetés után a hotel személyzete már le is szedte Trump nevét a bejárat elől.

A ciprusi üzletember, Orestes Fintiklis azért küzdött, hogy felbontsa a szerződést a TO-val, mert szerinte Trump neve miatt visszaesett a profit. A TO fellebezett a döntés ellen. Fintiklis, a Trump Ocean Club International Hotel and Tower többségi tulajdonosa viszont üdvözölte a bíróság döntését, és azt nyilatkozta: „Büszkék vagyunk Panamára.”

A bírósági döntés után Fintikis és a TO menedzsmentje között egy hétig állóháború zajlott, ezért hétfőn a rendőrség és egy bírósági alkalmazott tessékelte ki az épületből a TO alkalmazottait, hogy érvényt szerezzenek a bírósági döntésnek. A turisták körében nagy népszerűségnek örvend a hotel felirata, ahol, bár eltávolították Trump nevét, a betűk körvonala még jól látszódik.

"A Trump Hotels teljesen biztos benne, hogy nemcsak győzni fog, hanem minden keletkezett kárát és költségét meg fogja téríttetni…” – írta a TO egy tegnapi közleményében.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!