szerző:
hvg.hu

Legalább 20 éve fészkel fehér gólya a lőrinci községi könyvár szomszédságában álló, használaton kívüli víztornyon.

Az évek alatt rengeteg anyag halmozódott fel a kb. egy tonnásra becsült fészekben, így félő volt, hogy egy erősebb viharban a fészek esetleg a víztoronnyal együtt leborul – írta a Sokszínűvidék. A visszabontás során a fészekből kiálló gallyakat lemetszik, és eltávolítják a gólyák által beépített, a fiókákra veszélyt jelentő anyagokat – pl. zsinórokat, műanyagdarabokat – is. A munkákat még a gólyák visszatérése előtt be kellett fejezni.

(Képünk illusztráció, az EON munkatársai végeznek vezetékkarbantartást egy másik fészek körül.)

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!