szerző:
hvg.hu

Jelenleg a fejlesztők munkaerő- és építőanyag-hiánnyal küzdenek, és nem kedvez a fejlesztéseknek az sem, hogy még mindig nem derült ki, meghosszabbítják-e a kedvezményes lakásáfát 2019 után.

A beruházókat nagyon szorítja a 2020-as dátum, mindenki igyekszik még előtte befejezni a projekteket, de úgy tűnik, egyre több fejlesztő éri el a teljesítési maximumát. A főváros egyik legnagyobb lakásfejlesztője, a jelenleg mintegy 2000 lakást építő Cordia most két, belvárosi foghíjtelkekre tervezett projektjét függesztette fel: a VII. kerületi Nagydiófa utcában (a pesti Sohóban”), a Grand’Or, a VIII. kerületi Bacsó Béla utcában a Centropolitan építése várat magára – írta a Világgazdaság.

Földi Tibor, a Cordia Magyarország Zrt. vezérigazgatója szerint a terveket több ponton meg kellett változtatni, emiatt az átadási határidő és az alaprajzok is módosultak. A kapacitáshiány miatt a 130-150 lakásos társasházak átlagos építési ideje 20 hónapról 24-26 hónapra nőtt, azaz legkorábban 2020-ban történhet meg az átadás. A szakemberhiány miatt felhígult szakma miatt jóval többször kell utólag javítani az elkészült szakaszokon, ez szintén késedelmeket okoz.

A projektek átütemezéséről a Cordia szerint még az előszerződések megkötése előtt döntés született, a regisztrációs szerződéssel rendelkező ügyfeleket pedig a napokban értesítik.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!