szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egész Közép- és Kelet-Európában meghatározó ingatlankezelő szeretne lenni az Appeninn.

Az Appeninn Holding vette meg a Corvin-negyednél található Ü48 irodaházat – jelentették be. Az Appeninn Nyrt. felett az irányítást a Mészáros Lőrinchez tartozó Konzum-csoport szerezte meg az elmúlt hónapokban, de az OTP Ingatlanbefektetési Alap is stratégiai tulajdont szerzett a társaságban.

A cég tulajdonosai korábban azt jelezték: a cél az, hogy az Appeninn közép-kelet-európai viszonylatban meghatározó, 300-400 millió euró értékű ingatlanportfóliót kezeljen.

A Konzum II. Ingatlanbefektetési Alap és az Appeninn Holding Nyrt. között létrejött megállapodással lezárul az a januárban bejelentett, összesen 4,6 milliárd forintos tőkeemelés, melynek eredményeként az Appeninn tulajdonába kerül az Ü48 Irodaház. (A név azt jelenti, hogy az Üllői út 48. címen található az épület.)

Az Appeninn 6,4 millió részvényt bocsát ki zártkörűen, ezeket a Konzum II. Ingatlanbefektetési Alap lejegyzi, így már összesen 53,98 százalékos tulajdonnal rendelkezik majd az Appeninn Holdingban.

Az Appeninn a megállapodással tulajdonába kerülő 8 145 négyzetméteres irodaházat bérbeadja, ebből évente közel 1,3 millió euró nettó árbevételt várnak.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!