szerző:
hvg.hu

Egész Közép- és Kelet-Európában meghatározó ingatlankezelő szeretne lenni az Appeninn.

Az Appeninn Holding vette meg a Corvin-negyednél található Ü48 irodaházat – jelentették be. Az Appeninn Nyrt. felett az irányítást a Mészáros Lőrinchez tartozó Konzum-csoport szerezte meg az elmúlt hónapokban, de az OTP Ingatlanbefektetési Alap is stratégiai tulajdont szerzett a társaságban.

A cég tulajdonosai korábban azt jelezték: a cél az, hogy az Appeninn közép-kelet-európai viszonylatban meghatározó, 300-400 millió euró értékű ingatlanportfóliót kezeljen.

A Konzum II. Ingatlanbefektetési Alap és az Appeninn Holding Nyrt. között létrejött megállapodással lezárul az a januárban bejelentett, összesen 4,6 milliárd forintos tőkeemelés, melynek eredményeként az Appeninn tulajdonába kerül az Ü48 Irodaház. (A név azt jelenti, hogy az Üllői út 48. címen található az épület.)

Az Appeninn 6,4 millió részvényt bocsát ki zártkörűen, ezeket a Konzum II. Ingatlanbefektetési Alap lejegyzi, így már összesen 53,98 százalékos tulajdonnal rendelkezik majd az Appeninn Holdingban.

Az Appeninn a megállapodással tulajdonába kerülő 8 145 négyzetméteres irodaházat bérbeadja, ebből évente közel 1,3 millió euró nettó árbevételt várnak.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!