szerző:
hvg.hu

Kevés lesz az óvodai férőhely a környéken.

Három állami és három, fizetős magánóvoda közül is válogathatnak a Gazdagréten élők, de egy ezerlakásos lakópark építése miatt akár helyhiány is kialakulhat a környéken – írta a Magyar Idők.

A Sas-hegytől délnyugatra fekvő, Beregszász, Rodostó és Nagyszeben utcák által határolt, több mint tízhektáros lankás dombháton már a fejlesztés harmadik ütemének 280 lakását értékesítik – ezzel együtt ezer lakásra rúg az elkészültek száma, és még ugyanennyi építése várat magára.

Az önkormányzat jelenleg egy száz új férőhelyet biztosító bővítést tervez 800 millió forintért, de az elkövetkező években óvodaépítésre is szükség lesz.

A jelenség persze nem egyedülálló, az óvodai férőhelyek száma több budapesti kerületben is problémát jelent. A II. kerületi Vízivárosban például több kisebb lakópark épül jelenleg, a családok itt is aggódnak, mivel a körzetes óvodákban folyamatosan telt ház van.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!