szerző:
hvg.hu

Akkora a munkaerőhiány az építőiparban, hogy az épített medencék esetében csak az építkezési munkálatok több millió forintba kerülnek, és akkor magáról a szerkezet áráról még nem is beszéltünk.

A medencék megépítésének nagy része azon csúszik el, hogy nincs olyan ember, aki beépítsen, gödröt ásson, elszállítsa a földet,megcsinálja a betonfelületet, elkészítsen valami járdát, és ráadásul még burkoljon is - mert hogy ez sem árt- mondta el a Pénzcentrumnak egy szakértő.

Mindez összesen a szakember szerint egy 2-2,5 millió + áfás beruházást jelent, amire nyugodt szívvel számolhatunk még legalább 4 millió forint + áfát, egy 8 méterszer 3,80-as jobb minőségű medencére. Így a végösszeg körül-belül 6 millió forint + 1 620 000 áfa, tehát több mint 7 600 000-ből már van egy jó minőségű medencénk. Egy jó medence 10-20 évig is kiszolgálhat egy családot - megfelelő karbantartással. Akár az év egészében. Ráadásul növeli az ingatlan értékét.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!