szerző:
hvg.hu

Módosítani kellett pár papírt.

155 millió forintról 168,7 millió forintra drágult a Hotel Sóstó SPA & Resort négycsillagos szálloda engedélyezési és kiviteli terveinek elkészítése – szúrta ki a Zoom.hu a az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetményben.

A lap azt írja: a drágulás oka, hogy az üzemeltető bemondta, mik lesznek az üzemeltetési szempontok, ezért módosítani és kiegészíteni kellett az engedélyezési és kiviteli tervdokumentációt.

A szálloda jövőbeni üzemeltetője a Mészáros Lőrinc érdekeltségéhez tartozó Hunguest Hotels lánc lesz, de nem ez a legmeglepőbb az egészben. Mint a portál írja, az új szálloda teljes egészében az adófizetők pénzéből épül, állami és önkormányzati forrásból.

A beruházás költsége 4 milliárd forintra rúg, ebből 3,1 milliárdot a Modern Városok Program keretében az állam biztosít, míg a maradékot Nyíregyháza állja, "az OTP Bank segítségével".

A lap azt írja, egy 9 ezer négyzetméteres alapterületű építményről van szó, amelynek 122 szobája lesz, étteremmel, konferenciateremmel, látványbárral, miniwellnessegységgel, valamint fitneszteremmel. Elvileg a 2018-as turisztikai szezon kezdetére készült volna el, de a hotelt még nem adták át. Erre valamikor – a Hunguest honlapja szerint – valamikor 2018 végén kerülhet sor.

Az Építészfórum szerint a szállodában gyermekélménysziget, business-sarok, ajándékbolt is a vendégek rendelkezésére áll majd. A közeli élményfürdőkhöz egy zárt, fűthető híddal kapcsolódik.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!