szerző:
hvg.hu

A volt Miniszterelnökséget vezető miniszterhez több szálon kötődő többségi tulajdonos megvált részvényeinek többségétől.

Új, a nyilvánosság elől rejtőzködő tulajdonosai vannak a Grossweise Zrt. nevű részvénytársaságnak, és ezen keresztül annak a vadászkastélynak, amelyet Lázár János volt Miniszterelnökséget vezető miniszter és családja földjei vesznek körbe – tudta meg a 24.hu. A Hódmezővásárhelyhez tartozó luxusingatlan az után került új kézbe, hogy Kulik Jenő ügyvéd, aki több szálon is kötődik Lázárhoz, megvált tulajdonosi részvényeinek nagy részétől.

A 24.hu birtokába került cégbírósági iratok szerint a jogász tulajdonrésze így 50 százalék alá csökkent, vagyis a cégnyilvánosságról szóló törvény értelmében törölték a cégadatok közül mint részvényest. Ugyanakkor e jogszabály alapján azt sem lehet tudni, hogy kik vásárolták meg a társaság részvényeit: az új birtokosok tulajdonrésze nem haladja meg egyenként az 50 százalékot, így a kilétük titokban maradhat.

Az ingatlan tulajdonviszonyai eddig is elég zavarosak voltak, és a városban már régóta az a pletyka terjedt, hogy Lázár és családja megveszi a kastélyt, ám ezt korábban a politikus tagadta. Lázár áprilisban 8 százalékos részesedést szerzett a Grossweise Zrt.-ben, de rajta és Kulikon kívül nem volt ismert a tulajdonosok személye.

Kulik a portálnak csak annyit árult el, hogy most, az adásvétel után 10 és 20 között van a részvényesek száma. Megkeresték Lázárt is, a politikus munkatársa csak annyit közölt, hogy Lázár János nem szerzett újabb részvényeket a kastélyt tulajdonló zrt.-ben.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Vállalkozás

Szellemkastély lett a batidai vadászkastélyból?

Tavaly április óta „működik” vendégházként az a Batidai vadászkastély, ami nem Lázár Jánosé. Nyolc hónap alatt 2,7 millió forint árbevétele volt a cégnek, amelyet az építtetők hoztak létre, és egyetlen alkalmazott sincs, aki a tulajdonos által beígért prémium ügyfeleket kiszolgálná.

Örülhetnek a szülők, egy rakás veszélyes videót töröl a YouTube

Örülhetnek a szülők, egy rakás veszélyes videót töröl a YouTube

A Samsung üzeni mindenkinek: forradalmi újítást hoz az összehajtható kijelzős telefonjuk

A Samsung üzeni mindenkinek: forradalmi újítást hoz az összehajtható kijelzős telefonjuk

4000 GB adat fér el ezen a pendrive-on

4000 GB adat fér el ezen a pendrive-on

Öt és fél évet kapott a kokainos zuglói gázoló nő

Öt és fél évet kapott a kokainos zuglói gázoló nő

A gízai piramisoknál fog koncertezni a Red Hot Chili Peppers

A gízai piramisoknál fog koncertezni a Red Hot Chili Peppers

Ismeretlen gázt fújtak be egy óbudai kormányablakba, 60 embert kellett kikísérni

Ismeretlen gázt fújtak be egy óbudai kormányablakba, 60 embert kellett kikísérni