szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tovább drágulnak a budai ingatlanok, de sok lakást és házat nem lehet eladni, annyira sokat kérnek értük.

Még mindig nem állt meg az ingatlanárak emelkedése a bel-budai ingatlanpiacon. Ennek ellenére a túlárazott lakások senkinek sem kellenek, csak akkor, ha kiválóak az adottságaik. Ilyenből azonban kevés van – gyűjtötte össze a Balla Ingatlaniroda az adatokat.

A kivételt azok az ingatlanok jelentik, amelyek zöldövezetben találhatók, csendesek, jó tájolásúak, lehetőleg első emeletiek, és kiváló a közlekedés is. Ha egy ilyen lakás egy kicsit túl van árazva, még akkor is vevőre talál. De ilyenek csak elenyésző számban vannak jelen a bel-budai lakáspiacon.

A vevőknek ráadásul fontos az is, hogy ne szoruljon komolyabb felújításra az ingatlan. A felújítandó lakásokra most mérsékeltebb a kereslet, elsősorban a jó állapotú ingatlanok iránt érdeklődnek a vevők. Ennek az az oka, hogy nehéz megfelelő építőipari szakembert találni a felújítási munkálatokra, ráadásul, ha akad is ilyen, az nagyon sokba kerül.

Továbbra is nagyon szeretik a vevők a Rózsadomb alját, a Naphegy csendes részeit, a Gellért-hegyet. De ugyanígy a XII. vagy II. kerületben is azok a legfelkapottabb utcák, melyek zöldek és csendesek, de azért nem esnek túl távol a tömegközlekedéstől. Egy kisebb lakás ára a bel-budai ingatlanpiacon most 25 millió forint környékén alakul, de ezért az árért általában van valamilyen hibája. Amelyik igazán jó adottságú, az már inkább 30 millió forintba kerül.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!