szerző:
hvg.hu

68 millió eurós hitelt nyújtott a pbb Deutsche Pfandbriefbank az Árkád Szeged refinanszírozására. A pláza tulajdonosa a német ECE vállalat, ők fejlesztik majd az óbudai plázát is.

A 2011-ben épült Árkád Szeged bevásárlóközpont refinanszírozására nyújtott mintegy 68 millió eurót, vagyis 22 milliárd forintot a kelet-közép-európai piacon aktív pbb Deutsche Pfandbriefbank – írta a Portfolio. A bevásárlóközpontban 42 ezer négyzetméter adható bérbe, azaz méretét tekintve a XI. kerületi Allee-ra hasonlít, tehát egy közepes méretű bevásárlóközpontról van szó - írta a Portfolio.

A már több éve tervbe vett, 52 ezer négyzetméteres óbudai pláza építésének kezdete bizonytalan. A bevásárlóközponttal egy a szentendrei út és Bogdáni út kereszteződésénél fekvő rozsdaövezetet rehabilitálnának. A bevásárlóközpontnak ugyan korábban volt építési engedélye, de a válság és a plázastop megálljt parancsolt a fejlesztésnek.

Az ECE nem reagált arra a kérdésre, hogy pontosan mire fordítják majd a jelentős kölcsönt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Bekérették a szkopjei magyar nagykövetet a Gruevszki-ügy miatt

Bekérették a szkopjei magyar nagykövetet a Gruevszki-ügy miatt

Rengeteg pénzt tartunk babakötvényben

Rengeteg pénzt tartunk babakötvényben

Macedónia mindenképpen kéri Gruevszki kiadatását

Macedónia mindenképpen kéri Gruevszki kiadatását

Magyar győztese van a bahreini MMA-világbajnokságnak

Magyar győztese van a bahreini MMA-világbajnokságnak

Kínozzák és zaklatják az ellenzékieket Szaúd-Arábiában

Kínozzák és zaklatják az ellenzékieket Szaúd-Arábiában

Bécsben örömmel várják a CEU-t

Bécsben örömmel várják a CEU-t