szerző:
hvg.hu

Megkezdődött az üresen álló, néhol furcsa tulajdonosi hátterű vadászkastélyok és vadászkúriák kormányközeli kezekbe juttatása.

Országszerte vannak olyan kiskirályok és politikusok, akiken keresztül a kormánykörök, illetve az Orbán családhoz köthető személyek, csoportok közvetve vagy közvetlenül befolyást tudnak gyakorolni a vadászokra – nyilatkozott az e heti HVG-nek az a névtelenséget kérő ügyvéd, aki több mint tíz „hatalomátvétellel” kapcsolatos ügyben képviselte a sérelmet szenvedett helyi vadászokat.

„Egyre többször fordul elő, hogy felsőbb körökből jelennek meg politikusok, nyomatékosítva az erőviszonyokat. A kisebb vadászkúriák esetében a »küldötteik« szimplán bekopogtatnak, és ajánlatot tesznek a hely megvételére” – mondta egy szintén perben álló vadász.

A kastélyfelújítást bőkezű adókedvezménnyel honorálja az állam: a karbantartás összegét teljes egészében le lehet vonni a társasági adó alapjából, míg a felújításnál annak kétszeresét is, az adózó kedve szerinti ütemezéssel.

Részletek az e heti HVG-ben.

©

 

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!