szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A MÁS Stúdió alapítói, Gulyás Bálint és Mészáros Orsolya idén nyári esküvőjükhöz acélból hegesztettek egy esküvői kápolnát. Most a rangos Dezeen mutatta be az alkotást.

A hajlított acélelemekből hegesztett kápolnát idén nyári esküvőjűkhöz készítette két fiatal építész. A Műegyetemen végzett pár alkotását most a rangos nemzetközi designmagazin, a Dezeen mutatta be.

A képre kattintva galéria nyílik!
©

A pár diploma után a spanyol RCR Arquitectes-nél gyakornokoskodott, és onnan hazatérve alapították meg saját stúdiójukat. A MÁS egyrészt játék nevük betűivel, spanyol jelentése pedig a több. Gulyás azt nyilatkozta a Dezeennek, hogy mindkét jelentés fontos jellemzője az építészetüknek.

A kápolna a MÁS első megvalósult munkája, a pár szakmai és magánéleti összefonódását is szimbolizálja. A román kori templomok félköríves apszisára hajazó forma kialakításához csak újrahasznosított anyagokat használtak. A modern formájú bordákat acélból készítették, erre azért esett a választás, mert jól bírja az időjárási viszontagságokat, ugyanakkor nagyon vékony, elegáns profilokat lehet belőle kialakítani. Az acél felületét kezeletlenül hagyták, hogy az szabadon változhasson.

A kápolna Csákberényben áll, a Vértes lábánál, egy régi malom udvarán, melynek épülete inspirációul is szolgált. A kápolna továbbra is várja a házasodni vágyókat.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!