szerző:
hvg.hu

A MÁS Stúdió alapítói, Gulyás Bálint és Mészáros Orsolya idén nyári esküvőjükhöz acélból hegesztettek egy esküvői kápolnát. Most a rangos Dezeen mutatta be az alkotást.

A hajlított acélelemekből hegesztett kápolnát idén nyári esküvőjűkhöz készítette két fiatal építész. A Műegyetemen végzett pár alkotását most a rangos nemzetközi designmagazin, a Dezeen mutatta be.

A képre kattintva galéria nyílik!
©

A pár diploma után a spanyol RCR Arquitectes-nél gyakornokoskodott, és onnan hazatérve alapították meg saját stúdiójukat. A MÁS egyrészt játék nevük betűivel, spanyol jelentése pedig a több. Gulyás azt nyilatkozta a Dezeennek, hogy mindkét jelentés fontos jellemzője az építészetüknek.

A kápolna a MÁS első megvalósult munkája, a pár szakmai és magánéleti összefonódását is szimbolizálja. A román kori templomok félköríves apszisára hajazó forma kialakításához csak újrahasznosított anyagokat használtak. A modern formájú bordákat acélból készítették, erre azért esett a választás, mert jól bírja az időjárási viszontagságokat, ugyanakkor nagyon vékony, elegáns profilokat lehet belőle kialakítani. Az acél felületét kezeletlenül hagyták, hogy az szabadon változhasson.

A kápolna Csákberényben áll, a Vértes lábánál, egy régi malom udvarán, melynek épülete inspirációul is szolgált. A kápolna továbbra is várja a házasodni vágyókat.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!