szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Részletes riportot közölt a Lidovky cseh lap arról a Prágában is tapasztalható jelenségről, melynek során a lakástulajdonosok rendszeres szexért cserébe kínálnak albérletet.

A lapnak nyilatkozó szakértők szerint a helyzet nemcsak morális, hanem jogi szempontból is bonyolult – idézi a riportot a G7. Egyrészt a legritkább eset az, ha mindkét fél szabad akaratából vállalja a helyzetet, mivel a bérlők jellemzően anyagi kényszerből mennek bele ebbe a megoldásba. Bár a bérbeadók nem szegnek törvényt ezzel a szisztémával, egyes jogászok szerint ez a tevékenység sokszor futtatásba torkollik.

A Lidovky egyébként megszólaltatott a cikkben egy nőt, aki az albéletért cserébe a tulajdonos házaspár mindkét tagjának nyújtott extra szolgáltatásokat, viszont amint lett elég pénze, azonnal elköltözött. A lap számos főbérlővel is levelezett, és arra jutottak, hogy elsősorban olyan férfiak a főbérlők, akik nehezen ismerkednek.

A prágai rendőrséghez eddig egyetlen esetet sem jelentettek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!